Top 5 locuri în care sigur vei citi cu plăcere

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai plăcute locuri în care oamenii obișnuiesc să citească? Aveți nevoie de puțină inspirație pentru a experimenta locuri noi în care să vă recreați alături de o carte bună? Am pregătit un top al celor mai plăcute și întâlnite locuri în care putem citi, la îndemâna oricui.

5. În metrou/autobuz/ avion

Trăim într-o societate agitată, în care timpul parcă se comprimă, oamenii devenind din ce în ce mai ocupați. Încercăm să ne organizăm astfel încât să ținem pasul cu munca, cu treburile casnice, să petrecem timp alături de cei dragi, momentele de respiro pe care ni le oferim nouă înșine fiind greu de obținut. Tocmai de aceea putem profita de momentele în care suntem într-un mijloc de transport, spre muncă, spre școală sau chiar spre casă pentru a ne lua „doza zilnică de lectură”. Pe lângă faptul că vei fructifica fiecare moment al zilei, cititul te transpune într-o lume imaginară, făcându-te să uiți de potențialul disconfort cauzat de utilizarea mijloacelor de transport în comun, disconfort pe care mulți dintre noi nu îl putem evita.

4. Pe iarbă, în natură

Niciodată nu te simți mai unit cu natura decât atunci când îți așezi picioarele pe iarba rece și simți cum firele de iarbă îți gâdilă tălpile. Din fericire, țara noastră se bucură de multe spații verzi: fie că vorbim de zonele montane, de curtea bunicii sau pur și simplu de un parc în mijlocul orașului. Acolo unde zărești un loc verde curat, nu ezita să îți așezi o pătură și să deschizi o carte care să te poarte într-o poveste nouă. Nimic nu e mai frumos decât să fii captivat de o carte bună, în timp ce vântul adie încet, păsărelele cântă pe fundal, iar în jur miroase a iarbă, a flori și a proaspăt.

3. Într-o ceainărie/cafenea

Un avantaj al faptului că locuim în orașe mari, pe lângă multe altele, este reprezentat de gama largă a oportunităților pe care acestea ni le oferă. Iar dacă știi să profiți de acest lucru în avantajul tău, vei avea atât de multe lucruri de câștigat. În ultima perioadă, în mai toate orașele s-au deschis ceainării și cafenele cu adevărat speciale, pentru toate personalitățile. Astfel nu rămâne decât să iei o carte bună sub braț, să te așezi la o masă, să servești un ceai sau o cafea exotică ori clasică, după cum ți-e firea, să te lași încântat de muzica simfonică, de mirosurile lumânărilor parfumate, simțind astfel bucuria vieții prin lucruri mici.

2. Pe plajă, în adierea brizei mării

Cei mai norocoși însă, care reușesc să ajungă pe malul mării, au, nu o să spun posibilitatea, ci privilegiul de a experimenta atât de multe lucruri, toate în același timp: un bronz armonios, sunetul valurilor pe fundal, adierea ușoară a brizei mării care face soarele arzător mai ușor de suportat, cântecul pescărușilor și savurarea unei cărți bune în mijlocul naturii minunate. Există ceva mai frumos?

1. În liniștea casei tale

Oricât de frumoase ar fi locurile pe care le vizitam, oricât ar fi de scumpe, de exotice și de selecte, întotdeauna ne întoarcem acasă. Și nu o facem pentru că trebuie, ci pentru că ne dorim. Cum e sentimentul în care stai în patul tău și citești până orele târzii îți spun că e timpul să dormi? Acasă citim, citim și nu ne vine să ne oprim. Citim în toate circumstanțele și în toate momentele. Citim când suntem triști și vrem să ne limpezim mintea trăind poveștile altora. Citim când suntem fericiți și vrem un moment de relaxare numai pentru noi. Citim în pătură, când afară se aud picăturile de ploaie, cu șosete pufoase și  o cană de ceai. Citim când afară e o căldură toridă, în cearceafurile reci, cu o limonadă în mână. Ce loc e mai bun pentru citit decât acasă?

Am realizat acest articol nu doar pentru a vă inspira. Cu siguranță cu toții am experimentat măcar un loc din cele 5. Am scris articolul în felul acesta pentru a ne aminti de cât de puține lucruri avem nevoie pentru a fi fericiți. Bucură-te de viață, petrece timp cu cei dragi, iar atunci când ești doar tu cu tine, ia o carte bună sub braț, așază-te acolo unde ești și citește. 🙂

Comments

Leave a Reply